smedstorp se

Valborg på Gröne plan

2018-05-06

Valborg på Gröne plan

Men visst var det så, fastän ändå inte.
En blåsig valborgsmässoafton som hade dåliga bålförutsättningar tog sig själv i kragen och mojnade framåt kvällen till allas förtjusning. 

 

Kring åttasnåret hade en mängd Smedstorpsbor och även några utsocknes sökt sig till Gröne Plan för att i vårkasens värme och närhet söka gemenskap. För efter vinter kommer vår och Valborg är en del av detta. Jordklotet börjar åter luta mot solen och som ett resultat av detta jagas kylan undan. Naturen tar ett avstamp och välkomnar grönska och flyttfåglar tillbaka. Även majgökarna välkomnades denna afton utav Evald Faxheden som förtjänstfullt läste en dikt, som han hade hittat på nätet sa han. Hursomhelst, gökarna tog ton och deras stämmor studsade mellan träd och sten för att till slut söka sig ut bland publiken. Brandmästare Per-Åke smög runt kasen med en gasoltändare och strax stod hela bålet i full fyr. Folk myser och tittar mot elden, alla med sina funderingar och förhoppningar inför sommar och framtiden. För så är det, nu lägger vi av oss vinterrocken och tar fram solkrämen istället, för nu är det strax sommar igen.


Tusen tack till alla frivilliga som gör denna afton möjlig år från år, Ni gör vår by levande, och en levande by vill vi alla ha.

 

Text Jocke Rosvall

Foto Hanna Barck

 

 

 

 

 

 

brasan