smedstorp se

Efterlysning!

2021-02-01

Filminspelning söker locations

 

 

synthfilmen 1

Bild från inspelningen av pitch-trailern till Düsseldorf, Skåne, Löderup april 2020.
Foto: Viktoria Blomberg Book

 

Hej alla Smedstorpsbor, här kommer en efterlysning från ett filmbolag som ska komma hit och filma i augusti i år. De letar efter ett hus med inredning från åttiotalet där de kan filma, ett boende till filmteamet och några tama hönor (de behöver nog inte vara från åttiotalet). Kanske har du nå´t passande som kan hjälpa till under inspelningen? Ett vardagsrum i Dallastappning, eller ett sovrum i ljuvaste pastell?

  

Text Hanna Bark

 

PRESSUTSKICK 
Filminspelning söker locations och boende i Smedstorp

 

I augusti förvandlas Smedstorp till ett litet Hollywood då filminspelningen av långfilmen “Dusseldorf, Skåne” kommer till byn. Filmen är skriven och regisseras av filmaren Patrik Blomberg Book från Malmö och kommer att utspela sig under sista sommarlovsveckan 1986. Filmen handlar om paret Fredrik och Nina som är 18 år och synthare. Fredrik är sångare i ett synthband som ska göra sin första spelning i byn. Under den viktigaste helgen i Fredriks liv ställs allt på sin spets och hans liv vänds fullständigt upp och ner. 

 

Patrik Blomberg Book berättar:
“Filmen har vissa självbiografiska inslag, jag var själv synthare och hade ett synthband - Ausgang Verboten - på 80-talet. Musiken jag gjorde i pojkrummet som 16 åring har blivit återutgiven på vinyl och bandet har än idag trogna följare över hela världen. Synthare, nya som gamla, finner man idag över hela världen. Det är en mycket passionerad grupp som varmt och kärleksfullt värnar och intresserar sig för sin kultur. Jag vet att inom den här kulturen så finns det många som skulle vilja se en sådan här spelfilm. Det finns lite skildrat av synth-kulturen trots att den betydde så mycket för så många.” 

 

“Utöver det så är det en historia om tonårskänslor, kärlek, död och om kraften i kreativitet och skapande för att överleva.” 

 

Producenten Viktoria Blomberg Book fyller i:

“Vi är oerhört glada över att ha hittat fina Smedstorp med omnejd som inspelningsplats och just nu är vi i full gång att hitta boende samt locations - inspelningsplatser till filmen. Det vi söker är två hus och en lägenhet som vi ska filma i under augusti. Det får gärna vara hus som inte renoverats så mycket och som andas 80-tal. Om ett av husen även har ett hönshus med hönor i så hade vi blivit överlyckliga. Det ska användas som location till Fredriks mamma Anita som kommer att spelas av Anna Blomberg (känd från bl.a.Kvarteret Skatan, Starke man och Anna Blomberg show på SVT).” 

 

“Till vår huvudroll Fredrik som spelas av Erik Svedberg-Zelman söker vi även ett sommarjobb i juli där han kan lära sig få in den rätta skånska dialekten inför filmen. Så om någon har en butik, restaurang eller liknande där man får träffa kunder och öva på sin skånska så är ni välkomna att kontakta oss. Vi söker också ett produktionskontor till inspelningen som vi kan använda till smink och kostym. Alla tips är välkomna!” 

 

“Vi följer givetvis alla råd gällande Covid-19 och hoppas att det i augusti har lugnat ner sig något.” 

 

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Mobil: 070-172 97 82
Följ gärna filmen på Facebook och Instagram under namnet @dusseldorfskane

 

 

Locations sökes !

 

rum

 

finrum

 

sovrun

 

utevy