smedstorp se

Smedstorps skolas skräpplockardag

2021-09-13

Hållbar utveckling

Vi jobbar just nu med temat “hållbar utveckling” i skolan. Det begreppet innebär att den utveckling som sker idag behöver hålla för flera generationer. Vi har jobbat med FN:s klimatrapport och diskuterat återvinning. Det var därför vi plockade skräp, för det är en enkel sak som vi kan göra för miljön och klimatet.

Zoner

Vi var på olika platser runt om i Smedstorp, t.ex. Gröneplan, badet, Gårdlösa och den lilla fotbollsplanen vid förskolan. 4:or, 5:or och 6:or var i byn och letade och dom yngre eleverna var närmare skolan och letade.

 

 skrap 4    skrap 6 

 

Från början såg det ut att inte vara så mycket skräp men när vi började leta hittade vi jättemycket skräp mellan buskar, i gräset och längs trottoaren. Vi hade olika påsar att slänga plasten, metallen, pappret, glaset och restavfallet som vi hittade i.

 

 

 

 

 

skrap 9

 

 

Fynd

När vi plockade skräp hittade vi stora plåtdelar vid Larsbos gård, vi hittade också ett staket med vassa kanter på badet.

 

skrap 7  skrap 10  skrap 10

 

Andra saker vi hittade var en massa cigarettfimpar, plast och glassplitter, vi hittade även en porslinsmugg i en buske. En hel del elsladdar låg också slänga.

 

skrap 3

 

Utrustning

Från Sahlins fick vi snygga blommiga eller svarta handskar och från JHL fick vi sopsäckar. De tyckte att det var ett bra initiativ av oss att plocka skräp och ställde därför upp och sponsrade.

 

skrap 1

 

Belöning

Fredagen den tredje september fick vi belöningen för att vi plockade skräp. Vi fick glass, Blåtira till de som är laktosintoleranta och Disco till de andra. Glassen kom ifrån Leif Handlare. Innan vi fick glass körde Maria en skräpramsa som gick så här “Vi är Smedstorps samlargäng, plocka skräp är vår refräng”. Det är bra att få belöning när man har gjort något bra för då blir man peppad att göra det fler gånger. Tack smedstorp.se för den goda glassen!!!

 

 

 

Hälsningar från elever och personal på Smedstorps skola,
genom klass 2 och 5.

 

skrap 2